369551
Kroppen på svenska : illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal / Emil Molander ; illustration & bildbearbetning: Sofi Tegsveden Deveaux.
Kroppen på svenska : illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal / Emil Molander ; illustration & bildbearbetning: Sofi Tegsveden Deveaux.
Av: Molander, Emil 1982- (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: [2021]
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Genre: Läromedel Textbook
Kategori: Facklitteratur
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Loading...
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Kroppen på svenska är en lärobok i svenska som andraspråk som riktar sig till nyanlända och svenskstuderande som vill arbeta eller redan arbetar inom sjukvården i Sverige. Med hjälp av ett stort antal illustrationer får eleven öva på över 350 anatomiska ord som i detalj beskriver människokroppen, både på svenska och latin. Lär dig över 350 substantiv för kroppens organ. Lär dig ord för sjukdomar och för att beskriva smärta Öva på bestämd form och plural. Lyssna på ljudfiler och lär dig rätt uttal. Denna bok passar såväl nybörjare i svenska som den som redan kommit en lång bit på vägen. För utländska läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och andra som vill tillägna sig ett stort ordförråd inom sjukvårdssvenska är detta en lämplig första lärobok i yrkessvenska, eftersom den tar upp grundläggande regler för ordbildning och uttal, och det finns även en mängd övningar av varierande svårighetsgrad. Boken är indelad i kapitel kopplade till kroppsdelarna och inleds med en introduktion till substantivets böjning i genus, plural och bestämdhet, samt svenskans regler för ordbetoning. Introduktionen finns både på svenska och engelska i boken, vilket hjälper nybörjaren att snabbt komma igång med att bygga upp ordförrådet. Allra sist finns också ett register över anatomiska ord på svenska och latin. Boken är författad av Emil Molander, legitimerad lärare i svenska som andraspråk och rutinerad lärare i sjukvårdssvenska. Han är verksam vid Umeå universitet där han undervisar utländska läkare på kompletteringsutbildningen. Förutom Kroppen på svenska är han författare till bland annat läroböckerna Läkarsvenska, Journalsvenska och Läkemedelssvenska. Samtliga ord finns inlästa som ljudfiler på lysforlag.com/kroppen och boken passar såväl till självstudier som till lärarledda kurser i medicinsk svenska.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

214931
204248
Av: Sandberg, Camilla
216782
Av: Josefsson, Sonja
204269
Av: Åström, Monika
335662
Av: Asker, Kristina
371765
Av: Levy Scherrer, Paula
370946
Av: Thunberg, Lena
377083
Av: Tarras, Louise
314654
Av: Sahlin, Pär
337295
Av: Åström, Monika
220951
Av: Eriksson, Johan
218705
Av: Tartar, Cécile
371764
Av: Levy Scherrer, Paula
367126
Av: Levy Scherrer, Paula
214674
Av: Fasth, Cecilia

Språk