Här hittar du alla nyheter som publicerats på blekingebiblioteken.

Stefan Sundström tilldelas Harry Martinson-priset 2022

Artisten, författaren, skådespelaren och odlingsfantasten Stefan Sundström tilldelas Harry Martinson-priset 2022.

Nu finns vi på Instagram

Följ oss på @olofstromsbibliotek för boktips, inblickar i vårt arbete och mycket mer!

Äppelhyllan - läsa på olika sätt

Äppelhyllan är en plats i biblioteket där barn kan hitta medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan.

Låna och se film med Cineasterna

Nytt för Blekingebiblioteken! Cineasterna är en digital kanal med sevärd film från hela världen. För landets bibliotek och deras låntagare. I dagsläget finns det drygt 3200 filmer från 82 länder på 52 olika språk.

Välkommen till Blekingebiblioteken.se

Blekingebiblioteken är ett samarbete mellan biblioteken i Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborg. 2020 fick du ett större utbud av medier då våra kataloger slogs samman. Nu lanseras vår nya gemensam webbplats tillsammans med ny logga och nya färger.

Språkstegen

Språkstegen är ett utvecklingsarbete inom Blekinge och Kronobergs län för små barns språkutveckling.

Bokrecept

Bokrecept är en del av Språkstegen, som är en satsning på yngre barns språkutveckling.

Förskola och skola

Här kan du som är pedagog eller lärare få information om vad vi på Blekingebiblioteken har att erbjuda som är riktat mot skolan och förskolan.

Högläsning

Högläsning är viktigt och du som vuxen spelar en stor roll i ditt barns tidiga språkutveckling.