Här hittar du alla nyheter som publicerats på blekingebiblioteken.

Boktipsarkvällar i Olofström och Jämshög

Vill du prata om böcker med andra bokälskare? Då är du varmt välkommen till en av våra boktipsarkvällar!

Filmrullen - Filmklubben för dig som är 11-14 år

Den 20 januari klockan 10.00 släpps biljetterna till vårens fem filmer. Biljetter kan köpas antingen via nortic.se eller på något utav kommunens bibliotek.

Vinteruppehåll!

Nu har Bibblan på hjul jullov.

Möllegårdens skola årskurs 2 bjuder på sagor

Välkommen till Svängsta bibliotek. Scanna QR-koder som finns utanför biblioteket och njut!

Kulturkalaset i Sölvesborg

Sölvesborgs kulturkalas är ett årligen återkommande arrangemang som arrangeras i Sölvesborgs kommun.

Digitalt språkcafé

Vi träffas digitalt och pratar svenska. Alla är välkomna!

Bibblan på hjul

Här ser du var och när du hittar Bibblan på hjul under våren 2023

Bräkne-Hoby bibliotek är tillfälligt stängt

Bräkne-Hoby bibliotek är stängt tills vidare på grund av undersöknings- och åtgärdsarbete gällande radon.

Information i kristid

I kristider kan det vara svårt att sålla bland all information på internet och i olika medier. Hur vet man vad som är sant? Här samlar vi tips och länkar för dig som söker pålitlig information eller vill lära dig mer om källkritik.

Information om biblioteket på ukrainska, ryska och engelska

Världsbokdagen!

Hurra, lördagen den 23 april är det världsbokdagen! Vi på Blekingebiblioteken firar världsbokdagen med att tipsa om böcker om böcker, skrivande och upphovsrätt.

Vi finns på Instagram!

Följ oss på @olofstromsbibliotek för boktips, inblickar i vårt arbete och mycket mer.

Äppelhyllan - läsa på olika sätt

Äppelhyllan är en plats i biblioteket där barn kan hitta medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan.

Låna och se film med Cineasterna

Nytt för Blekingebiblioteken! Cineasterna är en digital kanal med sevärd film från hela världen. För landets bibliotek och deras låntagare. I dagsläget finns det drygt 3200 filmer från 82 länder på 52 olika språk.

Välkommen till Blekingebiblioteken.se

Blekingebiblioteken är ett samarbete mellan biblioteken i Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborg. 2020 fick du ett större utbud av medier då våra kataloger slogs samman. Nu lanseras vår nya gemensam webbplats tillsammans med ny logga och nya färger.

Språkstegen

Språkstegen är ett utvecklingsarbete inom Blekinge och Kronobergs län för små barns språkutveckling.

Bokrecept

Bokrecept är en del av Språkstegen, som är en satsning på yngre barns språkutveckling.

Förskola och skola

Här kan du som är pedagog eller lärare få information om vad vi på Blekingebiblioteken har att erbjuda som är riktat mot skolan och förskolan.

Högläsning

Högläsning är viktigt och du som vuxen spelar en stor roll i ditt barns tidiga språkutveckling.