Här hittar du alla nyheter som publicerats på blekingebiblioteken.

Möllegårdens skolmuseum i Svängsta

År 1988 invigdes Möllegårdens skolmuseum. Skolbyggnaden är det äldsta och bäst bevarade skolhuset i Karlshamns kommun.

Utökade meröppettider på Stenbacka bibliotek

Under vecka 27-32 när Stenbacka bibliotek har sommarstängt utökas tiderna för meröppet. Måndag till söndag är det meröppet klockan 8-22. Välkommen!

Utökade meröppettider på Stenbacka bibliotek

Bibblan på hjul kommer till Bräkne-Hoby

Mellan den 13 juni och den 20 augusti kommer Bibblan på hjul att besöka Bräkne-Hoby

Sommarstängt på lokalbiblioteken i Karlshamn

Mellan den 4 juli fram till och med den 14 augusti kommer lokalbiblioteken i Karlshamns kommun att hålla stängt.

Sommaröppettider!

Från 13 juni till 20 augusti har biblioteken i Ronneby ändrade öppettider.

Olofström satsar på lokalsamlingen!

Med hjälp av projektpengar från Kulturrådets bidrag Stärkta bibliotek satsar Olofströms bibliotek på att göra lokalsamlingen mer inbjudande.

Sommaröppettider på Olofströms bibliotek

Från måndag 13 juni t.o.m. söndag 21 augusti (v. 24-33) gäller särskilda sommaröppettider på biblioteken i Olofström.

Trevlig sommar!

Vi på Blekingebiblioteken vill önska er alla en trevlig sommar med sol, värme och avkopplande läsning!

Sommarens öppettider

Biblioteken i Sölvesborgs kommun

Sommarstängt på filialerna i Jämshög och Kyrkhult

Under perioden vecka 29 till vecka 33 är filialerna i Jämshög och Kyrkhult sommarstängda.

Ett rum i Harry Martinsons anda

Onsdag den 18 maj 2022 nyinvigdes Harry Martinson-rummet på Olofströms bibliotek. Rummet innehåller bland annat en stor andel av Harry Martinsons donerade privata boksamling.

Sommaraktiviteter för barn och unga

Muminvecka, rockvecka, sommarlovsläsning, anledningarna till att besöka biblioteket i sommar är många

Ändrade öppettider i maj och juni

På grund av helgdagar och personalutbildning gäller vissa ändrade öppettider på biblioteken i Olofström i maj och juni.

Bräkne-Hoby bibliotek är tillfälligt stängt

Bräkne-Hoby bibliotek är stängt tills vidare på grund av undersöknings- och åtgärdsarbete gällande radon.

Information i kristid

I kristider kan det vara svårt att sålla bland all information på internet och i olika medier. Hur vet man vad som är sant? Här samlar vi tips och länkar för dig som söker pålitlig information eller vill lära dig mer om källkritik.

Information om biblioteket på ukrainska, ryska och engelska

Information om biblioteket på ukrainska, ryska och engelska.

Ändrade öppettider under påskhelgen

Under påskhelgen gäller ändrade öppettider på biblioteken i Olofström.

Världsbokdagen!

Hurra, lördagen den 23 april är det världsbokdagen! Vi på Blekingebiblioteken firar världsbokdagen med att tipsa om böcker om böcker, skrivande och upphovsrätt.

Poesitips i samband med världspoesidagen

I mars varje år infaller Världspoesidagen. Därför tipsar vi om några av de många poeter och diktsamlingar som du kan hitta på biblioteket.