Förskola och skola

Förskola och skola

Här kan du som är pedagog eller lärare få information om vad vi på Blekingebiblioteken har att erbjuda som är riktat mot skolan och förskolan.

Lånekort för lärare eller förskola

Blekingebiblioteken erbjuder de som arbetar som lärare inom skolan möjlighet att skaffa ett lånekort för att låna böcker i tjänsten. Detta gäller också för förskolor och förskoleavdelningar.

Biblioteksbesök

Blekingebiblioteken erbjuder förskolor och skolor att komma och låna på huvudbiblioteken och filialer/områdesbibliotek. Flera av biblioteken erbjuder även visning av biblioteken men detta måste bokas i förväg.

Bokpåsar/temakassar

Blekingebiblioteken erbjuder att förskolor och skolor kan beställa bokpåsar som plockas ihop av personalen på biblioteken. Det kan vara böcker på olika tema, högläsning eller för lästräning på olika nivåer. 
Ronneby bibliotek plockar endast böcker till förskolor. 

Läsfrämjande

Blekingebiblioteken satsar på läsfrämjande mot skolan och flera av biblioteken erbjuder bokprat på biblioteket, ute på skolorna och digitalt.

Läsa på annat sätt

Blekingebiblioteken erbjuder stöd för dem som behöver hitta andra sätt att läsa. Under rubriken Anpassade böcker kan du hitta mer information om det.

Läs mer om skolservice på ditt bibliotek

Skolservice i Karlshamn

Skolservice i Olofström

Språk